BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 1 June 2012

I Love Malaysia..

Semakin dekat nak Pru 13 nie hati aku sentiasa berdebar-debar..Nak kata aku nie ahli dewan rakyat bukan lah:")Aku sbagai pelajar yang masih belajar di institut pelajaran.Ya allah,kau tunjukkan lah parti mana yang betul dan mane yang salah.
Bagi aku pemerintahan sekarang aku rase cukup selesa.Dapat belajar di Politeknik,dapat pinjaman Ptptn,dapat baucher buku.Aku hargai sangat jasa-jasa pemerintahan sekarang.Aku xrasa susah langsung.
Selama 57-Thn pemerintahan banyak liku-liku yang terpaksa hadapi oleh Tunku  Abdul Rahman..
Aku tahu dalam politik banyak kes rasuah dan fitnah.Yes!memang mengaku.Tetapi sama juga jika orang lain diangkat jadi menteri.Kita xbole lari dari rasuah.Kita bukan pada zaman pemerintahan Rasulullah.Walaupun kita cakap boleh mencegah,tapi setakat mana.Kita hanya manusia biasa yang selalu melakukan kesalahan hari demi hari..
Jikalah parti pembangkan menang Pru 13 dan diangkat jadi Perdana Menteri Malaysia,Insyallah perkara yang sama juga akan berlaku pada parti pembangkang.Aku xkesah sama sekali siapa jadi PM,tapi biarlah pandai mentadbir negara dan bukanye pandai merosakkan negara..Pemerintahan sekarang,kita xmerasa lansung inflasi.
Setiap tahun umat Islam pergi ke haji,menunaikan kewajipan sebagai Islam.Kita xpernah kebuluran.Kita dapat belajar dengan baik.Then,kita nak apa lagi sebagai rakyat..??Ape lagi yang xcukup.Betui,cakap Dr.M,orang Melayu mudah lupa.Kerajaan,bgy subsidi minyak,tol,beras,gula,tepung,dll...Kita contohi negara jiran kita,Thailand.Semua bekalan negara mereka terlalu mahal.Tapi xada langsung pum yang merungut..Kita kena belajar dari itu.Sememangnya rakyat Malaysia nie terlalu manja kan diri.Sedangkan kerja-kerja contract perumahan orang Indonesia,Bangladesh yang pegang.Orang Melayu kita kata panas.Nak duduk di pejabat,ada air-cond..
*assalamualaikum*

Friday, 25 May 2012

MaluNyee..~..~.

Apelah  nasib aku hari nie:( nak kata mamun dari tidur x pun...Haha~..~ alkisah...Bermula lah suatu cerita..
Cita nie baru je jadi kat aku..Nak jadi kan cerita,malam tuh aku nak keluar pergi ke kedai.Nak beli pisau cukur.Misai aku dah tebai.xhensem lhaa org katakan..Hehe..Keluar dari rumah,aku terus je sarung selipar
Flippers aku...Elok2x sampai kat kedai org tgk aku sambil tersenyum sinis.Apesal.Maybe aku hemsem dari hari y'g lain kot.Cewah(Perasaan),hehe...
Selambar aku keluar dari kedai tuh..Aku xmo la pikir y'g bukan-bukan.
Bila sampai di rumah abang Long aku bising-bising.Mana kasut dia hilang sebelah.Alangkah terkejutnya kasut abang Long aku ada kat kaki aku..Yang tak xtahan gelak nya,Warna (HIJAU)  terang kot,boleh xperasaan.Aduh..Sebelah Merah and one other shoes is Green..Moral of story : berjalan pandang kebawah dan bukanya pandang keatas...Sekian....

Sunday, 20 May 2012

Result Final Exam

Berdebar-debar menantikan saat keluar  result di website..:( Wah,hanya orang pandai jep bole tidur lena,makan kenyang dan mandi basah.Tapi bagi aku xla..Sebab aku seorang yg agak slow.hehe~.
Tenyata 21/5/2012 keluar lah result yang dinanti-nantikan.Haha.Keputusan aku agak memberansangkan sem ni..Tengok punya tengok result aku 3.38.Wah,terkejut setika..Hehe~.Tapi hasrat nak capai dekan x dapat jugak.Fuhhh:(
Kepada members Dpr2b tahniah diucapkan.Kita dah berusaha inilah hasilnya..
Yang dapat result yg kurang elok,usah rasa rendah diri or putus asa.Inilah,org cakap setakat mana kita usaha itu sahaja yang kita dapat.Insyallah masok sem 3 kita akan bole buat yang terbaik lagi..

Thursday, 3 May 2012

Oh Cincin Pertamaku . .

Ayat Antara  Boy dengan Gurlz :")
Ak-kisahhh . .

Boy    : awak cincin kita hilang lah ..
Gurlz  : /mcm mane bole hlang awk~??
Boy   : xtahu lah awk,jatuh masa kita buat keja tadi.:(hukhuk
Gurlz : grrr.
Boy   : awk,marah ke?sorry lhaa
Gurlz : xpom saya xmarah awk la.
Boy   : ye ke cinta?hehe.Tengss :D
Gurlz : hilang cincin boleh dibeli,tapi hilang awk saya x sanggup,kerana xbole dibeli..
Boy   : eh.mcm tuh plak..herm....

26/4/2012 -Selasa 

Boy   : nahh awk barang awk:")seluar jeans awk.
Gurlz : tengs awk.Susah kan awk jep:")
Boy   : xsusah pum.saya lagi susah hati kalau awk fikir seluaq tuh jep
Gurlz : hehe..
Boy  : awak,take care tau kat sane tau.kita dah xjumpe awk
Gurlz : oke.hati2x jugak.
Boy   : syg awk.
Gurlz : syg awk too
Boy  : cinta awak
Gurlz : cinta awak too
Boy   : jangan nakal
Gurlz : jangan nakal tooo boyboys...
Gurlz : awk jap erkk ??
Boy   : ye ada ape?eh dy nak bgy kish laa..lulz..haha
Gurlz : awk amek cincin kita nih . .
Boy   : awk simpan lha.itu cincin awk.cincin kita hilang..
Gurlz : awk simpan cincin itu..kalau ingt kita usha jep cincin tuh
Boy   : oke..tengss


Tuesday, 17 April 2012

ST12- Saat Terakhir . . .





Lagu St12- Saat Terakhir best gila siak "__" ! ! ! Berjaya mencuit hati aku y'g hati kering nih . . Hehe . .
Firstly,aku dengar lagu jiwang nih rasa nak nanges pom ade.Tapi tahan je sebak nih.Haha..Malu kot derr oqg tahu. .Dah besar,berjanggut,berbulu satu badan nak nanges plak kan . . . Hahaha ...

Ermmm ...Lirik dy lebih kurang cm nih la . .
Tak pernah terpikir oleh ku
Tak sedikit pum ku bayangkan
Kau akan pergi tinggal kan ku sendiri


Begitu sulit ku bayangkan
Begitu sakit rasakan
Kau kan pergi
Tinggalkan Ku sendiri


Chorus :
Satu jam Sahaja ku telah bisa
Cintai ai kamu kamu kamu
Di hati ku
Namu bagiku
Tuk lupakan mu
Butuh waktuku,seumur hidup ku . . .


Hahaha.Ini sahaja lirik  y'g aku ingat . . .Nak lirik lebih lanjut bukak lhaa youtube.Sesuai ditonton untuk pasangan yang lepas Clush . . .Hehehe.

Monday, 16 April 2012

Gempa Bumi 11/4/2012

11/4/2012 - 19 Jumadil Al Ula 1433 Hijrah
Ya Allah adakah ini tanda2x kiamat.Selamatkan lhaa aku . . .Wahai manusia sekalian insaf lah diri kamu sebelum sampainya hari kiamat.Apabila tibanya kiamat tiada masa bagi mu untuk bertaubat . . . Gempa Bumi yg berlaku pada 11/4/2012 biarlah jadi iktibar/pengajaran buat kita semua . .Mungkin berlakunya kejadian ini disebabkan keingkaran umat-umat kepada Allah S.W.T . .
Allah memberikan kita masa untuk bertaubat.Jadi ayuh lhaa kita sama2x membuat amal jariah . . .Wasallam

Saturday, 24 March 2012

24 haribulan 3 tibalah saat-saat y'g dinantikan oleh aku derr:")hahaTarikh tu adalah hari aku dikeluarkan oleh perut mama aku...Sejuk perut mama aku mengandung aku..Hari ni adalah hari sabtu dimana aku celebrate besday aku...hehe.caiyok lahh..Firstly aku nak ucapkan a big thanks to my beloved gurgulz(Siti Nor Aishah).Tanpa dy maybe majlis ni x jadi.Dy beli kek kt aku.Choclate indulgence..!!waa.mahal siak..Besday aku dsambt dlm suasana yg simple jep...xmau lah glen sgt.aq bkn hotstuff bgai..To my bff also thanks tau sudi dtg.aq kelu xtahu nak ckp ape.:")hgpa lah membe aku dohh...Itu jek nak ckp....mase di tasek memey terbaik lah..hgpa khianat aku kan kan!!snggup bling telur busuk kt aku..xtahan.perghhhh!!!nk muntah aku..xpa.xxpa.aku sabaq jeo..hehe(faiz,yooba,aziman,atien,azira,mierza,akmal faiz,nik,faiz,ecah,atieyn,zul,haziq,apple apel tengs tau sbb nyanyi kan happy besday)syg hgpa ketadketad.erateratt..