BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 1 June 2012

I Love Malaysia..

Semakin dekat nak Pru 13 nie hati aku sentiasa berdebar-debar..Nak kata aku nie ahli dewan rakyat bukan lah:")Aku sbagai pelajar yang masih belajar di institut pelajaran.Ya allah,kau tunjukkan lah parti mana yang betul dan mane yang salah.
Bagi aku pemerintahan sekarang aku rase cukup selesa.Dapat belajar di Politeknik,dapat pinjaman Ptptn,dapat baucher buku.Aku hargai sangat jasa-jasa pemerintahan sekarang.Aku xrasa susah langsung.
Selama 57-Thn pemerintahan banyak liku-liku yang terpaksa hadapi oleh Tunku  Abdul Rahman..
Aku tahu dalam politik banyak kes rasuah dan fitnah.Yes!memang mengaku.Tetapi sama juga jika orang lain diangkat jadi menteri.Kita xbole lari dari rasuah.Kita bukan pada zaman pemerintahan Rasulullah.Walaupun kita cakap boleh mencegah,tapi setakat mana.Kita hanya manusia biasa yang selalu melakukan kesalahan hari demi hari..
Jikalah parti pembangkan menang Pru 13 dan diangkat jadi Perdana Menteri Malaysia,Insyallah perkara yang sama juga akan berlaku pada parti pembangkang.Aku xkesah sama sekali siapa jadi PM,tapi biarlah pandai mentadbir negara dan bukanye pandai merosakkan negara..Pemerintahan sekarang,kita xmerasa lansung inflasi.
Setiap tahun umat Islam pergi ke haji,menunaikan kewajipan sebagai Islam.Kita xpernah kebuluran.Kita dapat belajar dengan baik.Then,kita nak apa lagi sebagai rakyat..??Ape lagi yang xcukup.Betui,cakap Dr.M,orang Melayu mudah lupa.Kerajaan,bgy subsidi minyak,tol,beras,gula,tepung,dll...Kita contohi negara jiran kita,Thailand.Semua bekalan negara mereka terlalu mahal.Tapi xada langsung pum yang merungut..Kita kena belajar dari itu.Sememangnya rakyat Malaysia nie terlalu manja kan diri.Sedangkan kerja-kerja contract perumahan orang Indonesia,Bangladesh yang pegang.Orang Melayu kita kata panas.Nak duduk di pejabat,ada air-cond..
*assalamualaikum*

Friday, 25 May 2012

MaluNyee..~..~.

Apelah  nasib aku hari nie:( nak kata mamun dari tidur x pun...Haha~..~ alkisah...Bermula lah suatu cerita..
Cita nie baru je jadi kat aku..Nak jadi kan cerita,malam tuh aku nak keluar pergi ke kedai.Nak beli pisau cukur.Misai aku dah tebai.xhensem lhaa org katakan..Hehe..Keluar dari rumah,aku terus je sarung selipar
Flippers aku...Elok2x sampai kat kedai org tgk aku sambil tersenyum sinis.Apesal.Maybe aku hemsem dari hari y'g lain kot.Cewah(Perasaan),hehe...
Selambar aku keluar dari kedai tuh..Aku xmo la pikir y'g bukan-bukan.
Bila sampai di rumah abang Long aku bising-bising.Mana kasut dia hilang sebelah.Alangkah terkejutnya kasut abang Long aku ada kat kaki aku..Yang tak xtahan gelak nya,Warna (HIJAU)  terang kot,boleh xperasaan.Aduh..Sebelah Merah and one other shoes is Green..Moral of story : berjalan pandang kebawah dan bukanya pandang keatas...Sekian....

Sunday, 20 May 2012

Result Final Exam

Berdebar-debar menantikan saat keluar  result di website..:( Wah,hanya orang pandai jep bole tidur lena,makan kenyang dan mandi basah.Tapi bagi aku xla..Sebab aku seorang yg agak slow.hehe~.
Tenyata 21/5/2012 keluar lah result yang dinanti-nantikan.Haha.Keputusan aku agak memberansangkan sem ni..Tengok punya tengok result aku 3.38.Wah,terkejut setika..Hehe~.Tapi hasrat nak capai dekan x dapat jugak.Fuhhh:(
Kepada members Dpr2b tahniah diucapkan.Kita dah berusaha inilah hasilnya..
Yang dapat result yg kurang elok,usah rasa rendah diri or putus asa.Inilah,org cakap setakat mana kita usaha itu sahaja yang kita dapat.Insyallah masok sem 3 kita akan bole buat yang terbaik lagi..

Thursday, 3 May 2012

Oh Cincin Pertamaku . .

Ayat Antara  Boy dengan Gurlz :")
Ak-kisahhh . .

Boy    : awak cincin kita hilang lah ..
Gurlz  : /mcm mane bole hlang awk~??
Boy   : xtahu lah awk,jatuh masa kita buat keja tadi.:(hukhuk
Gurlz : grrr.
Boy   : awk,marah ke?sorry lhaa
Gurlz : xpom saya xmarah awk la.
Boy   : ye ke cinta?hehe.Tengss :D
Gurlz : hilang cincin boleh dibeli,tapi hilang awk saya x sanggup,kerana xbole dibeli..
Boy   : eh.mcm tuh plak..herm....

26/4/2012 -Selasa 

Boy   : nahh awk barang awk:")seluar jeans awk.
Gurlz : tengs awk.Susah kan awk jep:")
Boy   : xsusah pum.saya lagi susah hati kalau awk fikir seluaq tuh jep
Gurlz : hehe..
Boy  : awak,take care tau kat sane tau.kita dah xjumpe awk
Gurlz : oke.hati2x jugak.
Boy   : syg awk.
Gurlz : syg awk too
Boy  : cinta awak
Gurlz : cinta awak too
Boy   : jangan nakal
Gurlz : jangan nakal tooo boyboys...
Gurlz : awk jap erkk ??
Boy   : ye ada ape?eh dy nak bgy kish laa..lulz..haha
Gurlz : awk amek cincin kita nih . .
Boy   : awk simpan lha.itu cincin awk.cincin kita hilang..
Gurlz : awk simpan cincin itu..kalau ingt kita usha jep cincin tuh
Boy   : oke..tengss


Tuesday, 17 April 2012

ST12- Saat Terakhir . . .





Lagu St12- Saat Terakhir best gila siak "__" ! ! ! Berjaya mencuit hati aku y'g hati kering nih . . Hehe . .
Firstly,aku dengar lagu jiwang nih rasa nak nanges pom ade.Tapi tahan je sebak nih.Haha..Malu kot derr oqg tahu. .Dah besar,berjanggut,berbulu satu badan nak nanges plak kan . . . Hahaha ...

Ermmm ...Lirik dy lebih kurang cm nih la . .
Tak pernah terpikir oleh ku
Tak sedikit pum ku bayangkan
Kau akan pergi tinggal kan ku sendiri


Begitu sulit ku bayangkan
Begitu sakit rasakan
Kau kan pergi
Tinggalkan Ku sendiri


Chorus :
Satu jam Sahaja ku telah bisa
Cintai ai kamu kamu kamu
Di hati ku
Namu bagiku
Tuk lupakan mu
Butuh waktuku,seumur hidup ku . . .


Hahaha.Ini sahaja lirik  y'g aku ingat . . .Nak lirik lebih lanjut bukak lhaa youtube.Sesuai ditonton untuk pasangan yang lepas Clush . . .Hehehe.

Monday, 16 April 2012

Gempa Bumi 11/4/2012

11/4/2012 - 19 Jumadil Al Ula 1433 Hijrah
Ya Allah adakah ini tanda2x kiamat.Selamatkan lhaa aku . . .Wahai manusia sekalian insaf lah diri kamu sebelum sampainya hari kiamat.Apabila tibanya kiamat tiada masa bagi mu untuk bertaubat . . . Gempa Bumi yg berlaku pada 11/4/2012 biarlah jadi iktibar/pengajaran buat kita semua . .Mungkin berlakunya kejadian ini disebabkan keingkaran umat-umat kepada Allah S.W.T . .
Allah memberikan kita masa untuk bertaubat.Jadi ayuh lhaa kita sama2x membuat amal jariah . . .Wasallam

Saturday, 24 March 2012

24 haribulan 3 tibalah saat-saat y'g dinantikan oleh aku derr:")hahaTarikh tu adalah hari aku dikeluarkan oleh perut mama aku...Sejuk perut mama aku mengandung aku..Hari ni adalah hari sabtu dimana aku celebrate besday aku...hehe.caiyok lahh..Firstly aku nak ucapkan a big thanks to my beloved gurgulz(Siti Nor Aishah).Tanpa dy maybe majlis ni x jadi.Dy beli kek kt aku.Choclate indulgence..!!waa.mahal siak..Besday aku dsambt dlm suasana yg simple jep...xmau lah glen sgt.aq bkn hotstuff bgai..To my bff also thanks tau sudi dtg.aq kelu xtahu nak ckp ape.:")hgpa lah membe aku dohh...Itu jek nak ckp....mase di tasek memey terbaik lah..hgpa khianat aku kan kan!!snggup bling telur busuk kt aku..xtahan.perghhhh!!!nk muntah aku..xpa.xxpa.aku sabaq jeo..hehe(faiz,yooba,aziman,atien,azira,mierza,akmal faiz,nik,faiz,ecah,atieyn,zul,haziq,apple apel tengs tau sbb nyanyi kan happy besday)syg hgpa ketadketad.erateratt..


Monday, 19 March 2012

Cikgu Ajar Murid...



Choose your mood now! ^_^ Pilih mood korang, copy kod widget n then letak ayat korang sendiri pada nota mood ini.. big head onion on da house! enjoy! ^_^ Copy the widget code and paste it on your blog or web page (in HTML View). 

* Text/ayat pada nota ini boleh ditukar mengikut kemahuan anda. Masukkan text anda pada ruang TEXT ANDA DI SINI dalam kod di bawah :
Enjoylah!!buat lah status korg tohh.!y'g itu je aku mampu kasii....continue minggu depan..!!
<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;"><br><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/my-moods-note-11702-8192_134217728.widget" flashvars="textanda=TEXT ANDA DI SINI" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="210" width="200"></embed></div>

<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;"><br><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/my-moods-note-11703-8192_134217728.widget?__install_id=132470" flashvars="textanda=TEXT ANDA DI SINI" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="210" width="200"></embed></div>

<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;"><br><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/my-note-11704-8192_134217728.widget?__install_id=132470591479" flashvars="textanda=TEXT ANDA DI SINI" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="210" width="200"></embed></div>

<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;"><br><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/my-note-11705-8192_134217728.widget?__install_id=132470598967" flashvars="textanda=TEXT ANDA DI SINI" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="210" width="200"></embed></div>

<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;"><br><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.widgipedia.com/widgets/widgetindex/my-note-11706-8192_134217728.widget?__install_id=132470621125" flashvars="textanda=TEXT ANDA DI SINI" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="210" width="200"></embed></div>





Sunday, 18 March 2012

Transform!!Ohhh.Transform...

Hahahaha!!Lawak kan..aku kena transform jadi Bapukk derr.!besar nye buah tergantung kat dada aku...perghhh>.<..semula jadi oke..actually aku dianayai oleh membe aku....waaa!!xmau3x..Inilah permulaan dan ini lah y'g terakhir...why aku berpakaian mcm ni??aku adalah ahli kelab teater..so,kena lah sikitII berlakon,part2x perempuan..Cantik jugakk aku mcm nie kan kan kan?setuju x??kihkihkih:P...
hamoi-hamoi kelasss kau Mariaaaaa...!!xpe..aku xkesah pun.Btw,aku bangga la sekejap sbb dpt transform jadi  perempuan sundalll..hehehe....

Friday, 16 March 2012

Pecaya Kepada Ku....

Terima kasih abg Ahmad Akhiri Yusoff sbb benarkan sy letak video abg dlm blog nih:")actually,lagu nih best...sbb tuh nk letak dlm blog.hehe!!Tema tajuk ni Pecaya..apa yg disebalik video ni sy pun xtau.kena tnya tuan pnya video lah..kan kan abg:)ngee.mengade2 lah aku.kihkih>.<...
Bgy aku video ni mempunyai sesuatu y'g tersirat.For my beloved gurgulz(Ecayh),aku pecaya pada mu..!
iloveyouketadketadgurgulz+intanpayung...

Thursday, 15 March 2012

Ohhhh.Kuda Raja...


Alkisah dalam satu negeri tu adalah seorang raja yang sangat ego lagi berlagak. Dah lah tak hensem, sombonglah pulak tu. Baginda mempunyai seekor kuda yang sangat patuh kepadanya. Kepandaian kuda ini telah tersebar meluas ke seluruh negara. Kuda ni memang pandai giler….. suruh buat apa pun mesti dilakukan, kalau raja suruh panjat pokok dia panjat, suruh nyayi lagu Hattan dia nyanyi …itu pasallah raja ni sayang sangat kat kudenya. Tapi kude ni hanya dengar arahan raja ni sorang je. Kerana berasa sangat ego, raja ini telah mengadakan satu pertandingan jika ada diantara rakyatnya yang dapat mengarahkan kuda tu duduk, dapatlah hadiah lima ratus dinar seperti yang dijanjikan kepada rakyatnya. Apabila hari pertandingan bermula, keluarlah seluruh rakyatnya untuk menyaksikan siapa yang boleh membuatkan kude tu duduk.
Hari dah hampir senja tapi masih tiada yang dapat berbuat demikian…makin egolah raja sorang ni. Tiba-tiba muncul seorang budak lalu pergi ke arah kuda tu dan tanpa disangka-sangka kude tu terus tunduk. Maka terkejutlah raja tadi lalu dipanggilnya budak tersebut seraya bertanya,
“Apa yang engkau buat sampai kude beta tu duduk wahai budak?”
Maka dengan selambanya budak tu berkata,
“Tadi patik jentik telur kude tu sampai dia terduduk.(Senak la agaknya kot…) Lalu blah sambil mengira-ngira wang yg dimenanginya. Raja yang tak puas hati ni adakan satu lagi pertandingan. Bukannye apa… nak cover malu.
“Kali ni beta pasti yang sapa-sapa pun takkan boleh menyuruh kuda beta menggelengkan kepalanya” katanya dalam hati sambil ketawa.
Maka sampailah hari pertandingan tu…ramailah rakyat keluar nak melihat sapa yang boleh buat kude raja ni geleng kepala. Seperti hari yg sebelumnya, dari pagi sampai la ke petang masih belum ada siapa yang dapat membuatkan kuda raja tersebut menggelengkan kepalanya… raja menyengih panjang sebab senja dah hampir tiba. Tiba-tiba datang lagi budak kecik tu dan bagitahu raja yang dia nak cuba lagi. Dengan selambanya raja berkata,
“Cubalah kalau boleh”.
Budak kecik ni pun pegi kat kude tu lalu berbisik kat telinganya. Dengan tak semena-mena kude tu terus menggelengkan kepalanya, maka bersoraklah orang ramai dengan kejayaan budak kecik tu lagi.
Raja berasa pelik lalu bertanya!
“Beta nak tau, apa yang kamu bisikkan tadi sampai kude beta pun gelengkan kepalanya?”
Dengan selambanya budak tu jawab,
.
.
.
.
.
.
“Nak kena jentik lagi…??”

Gadjet Oh Gadjet..

Aq teringin nak ada koleksi-koleksi gadjet.:"( Alaaa!best doh hidup dgn teknologi nih...tapi apelah nasib kaan.duit tiada dalam tangan.just boleh mimpi lah tiap2 mlm.Jeles doh tgk bdx2 photoshoot.ada camera DSLR(CANON,NIKON,SONY)!!waaaa..mcm nk rampas je camera tuh dri dowg.Yelah,ape yg aku impikan semua atas titik usaha aq doh..duit sendiri.xade yg nk support.my mum&dad said sorry lah..i said naik loory lah.kihkih:)hurm.xpe2.Satu lagi aq jeles doh tgk oqg pkai ipad touch..waaa!suke2..mak ckp nk beli pape pun lepas kerja nnty.Lepas kerja benda tuh ketinggalan zaman dah lerr.aq skrg umur 19thn,start keja maybe 22thn.4 tahun doh..tah2 ipad pn oqg da xlayan.



Wednesday, 14 March 2012

Tips Cara Memikat Perempuan...

Ayat manis y'g boleh kita gunakan as lelaki untuk menarik minat si perempuan nih.Sesetengah gurlz cukup lemah dengan kataII manis lelaki,walaupun perwatakan lelaki tersebut selekeh atau tidak pandai bergaya.So,sy ingin kongsikan tips ini specially for men.


1)Jika kecantikan itu adalah waktu,kamu adalah keabadian.
2)Bolehkan tunjuk kan saya jalan?Jalan ke hati awak.
3)Tiada perkataan di dalam kamus yang dapat menterjemahkan kejelitaan awak.
4)Tentu ada masalah dimata saya kerana saya tidak berhenti melihat awak.
5)Jikalah kamu adalah air mata,saya tidak akan menangis walaupun sekali kerana tidak mahu kehilangan awak.
6)Oh tidakk,Gigi saya sakit..kerana awak terlalu manis.
7)Kamu seperti magnet kerana saya tertarik merapati awak.
Setakat ini sahaja y'g aku tahu.Try la adjust awes2 korg guna ayat nie.



Kawan Is A Friends...


Ini adalah bff y'g pling2x aku sayang doh:)

 Zariff:")ni adalah membe aq..bdk byk lemak.!btw,dy caring gila kt aq.wth:)

Nama dia si Atien..<3.bdx yg ciut+garang.weee!!

Si tembab y'g pgg teddy toh  name dia Ayien.:)
aq syg die ketadII.dy bela aku mcm papa dy sendiri.

 name manje aq pnggil cikk.dy antara bff aq y'g pling lama aq kenai doh.
Start Sekolah Menengah lgi..

fadzli nama diberi..elly name manja.hehe!<3
membe aq pling jauh..tnggl d pantai timur.




Belajar Loghat Kedah...

Swadikapppppppp…..Menam Chao Phraya !!!!!Kapp..Kapp,masuk kot pintu keluaq kot tingkap,Tudia dia,kluaq dah bahasa siam...kihkih;).Hari ni aku ghasa nak menghapu menghaban dgn hgpa sikit noo.Buleh dak??Klau hangpa tak mau,hangpa baca p laa.bukan susah pun...Aku sebenaqnya tak tau nak buat entri apa dah ni,hadoii laa,puaihh aku dok fikiaq nak tulih apa.La ni macam ni la,apa kata aku kongsi pasai loghat kedah yang aku qasa menarik.



Leaking = Lekang

Balance = Belen

Pardon = Padia

Low Luck = Loklaq

Plaih = flask

Pure = Piau

Metallic = Merelit

They Far = Depa

What = Awat?

Setelah aku dok kaji selidik psai loghat kedah ni,kira org kedah ni byk pengaruh omputih la nuu..hakhakhak.Sat nu..kita bagi contoh lagi..

Ni habaq hang..ada sumber dok kata basikal dicipta oleh mat saleh tapi  tak dak aksesori..sampai kat Kedah dipomen oleh suku sakat pastu ditambah gear & brek maka dipanggil la GEREK cantuman gear & brek

kesimpulannya..cakap kedah menjimatkan masa skit, sebab ekonomik…  tak yah guna ayat panjang2, guna satu ka dua perkataan yang ada makna konteks bagi banyak makna… pandai2 la yang dengaq tu teka..kan kan kan





Tuesday, 13 March 2012

Assigment Byk Doh..

Waaaa!aSggment bertimbun-timbun nih.Byk tol keja kena buat..Pening.aduyaii!!!apelah naseb as a student kan kan??adat belajar memang mcm tuh.pepatah pun ada menyebut "Kalau Tidak Dipecahkan Ruyung Manakan Dapat Sagunya:")Tapi sagunya aku dah byk telan..kihkih.So xbley la dipecahkan ruyung tuh.Ermm.actually mmg salah aku.Sbb aku suke tangguhkan kerja.Padan muke kan..hurm:(( xper.Final exam pun dah nak dekat.25/4/2012 exam datang doh..Takutt shiall..huhu.Ya allah berilah aku kekuatan smoga aku dapat menghadapi dugaan mu semua...ak hanya manusia y'g mampu merancang,tapi Allah shja yg mampu menentukan semua..huhu
#akuberazamlepasnihakanrajin#promise2!!!



Gula Hati+Sweetheart+Gurgulz+Intan Payung

26/2/2012

Kami adalah pasangan:")ngee:P..Nama dy Siti Nur Aishah.Aku suka dgn dia sbb ape ekk??huhu..msty korang tertanya2 ape y'g dimaksudkan dgn tarikh 26/2/2012.Itulah adalah hari anniversary kami.hehe<3<3
Y'g first aq selesa doh disamping dia.aku syg dy ketad2,erat2!!fullstop!Berlaku suai kenai antara kami berdua masa g Kem Atmas.Dia ialah girlz y'g sgt istimewa bagi aku...entah laaa....aku macam dah angau dengan dia doh...dia mmg girl y'g paham aku.dia adalah girl y'g pling perfect bagi aku.Sayang kalau kau baca blog ni aku cuma nak kau tahu y'g kau segale2nya bagi aku..
#ILOVEYOUSOMUCHSYGG#muachxxxss.ngee:P

Monday, 12 March 2012

First Time Buat Blogg







Waaaa!!>.<..Terima.Kaseh teramat sgt to bro Aziman.cewah!!hehe.weyh,tengss tau ajaq aku.Syg hang doh.<3..Btw,aq nk blajar sikit demi sikit bt blogger neh.
"aku budak baru belajar,so kalau aq xtahu tlong ajarkan"hehe..mengadeII ah aq.Firstly,cek nk cakap kalau kta nk sesuatu benda toh kita kena berusaha sehingga dapat.So,start 11/3(mlm smalam) aq dah pndai sketII post blogg.Kelakar kan.!!
Aq ada Facebook,Skype,Ym,Twiteer tapi blog aq kempunan lama nak buat.Tapi xtau cam mana nk post comment.waaa!tension doh.Tapi xper,setiap kesulitan pasti ada jalan keluar dia....
#tengsstoaziman.ilapyou!huhu!waaa,salam perkenalan dari saya afiq shahmie#ngee.xada dah ayat nak karang.smpai dsini sahaja.sekian.As.Salam..

MySelf Introduction

Nama y'g diberi          :   Afiq Shahmi Bin Zainal Abidin
Umur                          :  19 Thn
Tarikh Lahir               : 24/3
Bangsa                       : Melayu
Agama                       : Islam
Anak y'g ke                : 2 dari 4 org adik-beradik
Tahap Pendidikan     : Diploma
Mkanan kgemaran     : Masakan dri mama,tomyam,asam pedas,ikan/ayam bakar
Mnuman kgemaran    : Sky Juice
Warna kgemaran      : Biru,Merah Hati n Hitam Pekat
Hal2 y'g disukai        : Bila dpt info  sesuatu y'g baik
Hal2 y'g xdisukai      : Bila dpt info sesuatu y'g x baik
Kelebihan diri           : Suke berkawan,ramah,penyayang
Keburukan diri         : Sensitive,boros n keras kepala